I PER QUÈÈÈ?

Títol original: Pourquoââ?
Text i il•lustracions: Yaël Vent Des Hove
Traducció catalana: Teresa Farran
Primera edició: maig de 2005
Editorial: Editorial Joventut

EDITORIAL http://www.editorialjuventud.es/albumsillustr.htm
Aquesta editorial forma part del mateix grup que la Editorial Corimbo i la Editorial Parsifal.
Dintre d’una gran varietat de temàtiques, còmics, contes i llibres dedicats als més joves de la casa, trobem uns meravellosos àlbums il•lustrats, per exemple Els ratolins de la senyora Marlow, un llibre meravellós guardonat amb IV Premi de Literatura Infantil ATRAPALLIBRES 2008, en la categoria de 9 anys.


Altres contes de ratolins de l'editorial:http://www.editorialjuventud.es/3677.html

http://www.editorialjuventud.es/3434-9.html

Altres contes de granotes de l'editorial:http://www.editorialjuventud.es/3355-7.html

Altres contes de rates, ratolins granotes i gripaus:http://www.editorialjuventud.es/3686.html

http://www.editorialjuventud.es/3581-0.html


També són responsables de la saga de còmics Tintin, inoblidables per a molts dels infants de diverses dècades, des de els anys quaranta fins avui en dia.




IL•LUSTRADORA
Yaël Vent des Hove va néixer a Brussel•les i viu envoltada dels seus set fills i del seu marit. Va cursar estudis d'il•lustració a l'Escola de Belles Arts de Brussel•les. En les seves il•lustracions descriu el món de la infància amb sensibilitat i humor. També il•lustra poesia per a adults.

CONTE
La petita granota li pregunta al seu pare: «¿Per què llegeixes? I per què llegeixes assegut en un nenúfar? I per què t'agrada aquesta bassa? ¿I per què no véns a caçar mosquits amb mi? ¿I per què no prefereixes les mosques? I per què ...? I per què ...? »La granoteta no deixa de atabalar amb les seves preguntes a tot el que troba. Un conte de repetició ple de tendresa i humor.
Un àlbum sobre l'etapa infantil dels perquès.




UN MÓN SENSE FI





“No pueden conectar los puntos mirando hacia el futuro; solamente pueden conectarlos mirando hacia el pasado. Por lo tanto, tienen que confiar en que los puntos de alguna manera se conectarán en su futuro.”




Steve Jobs



La memòria conserva els aprenentatges i els reserva, per a quan siguin útils i necessaris. Si, a més, els transforma en imaginació, serem capaços de crear...





“Su trabajo va a llenar gran parte de sus vidas y la única manera de sentirse realmente satisfecho es hacer aquello que creen es un gran trabajo. Y la única forma de hacer un gran trabajo es amando lo que hacen. Si todavía no lo han encontrado, sigan buscando. No se detengan.”



Steve Jobs




Espero que arribi el dia que veritablement estimi el que faci, que pugui compartir els meus coneixements i el meu imaginari amb qui més s'ho mereix, el futur, els infants.









HI HAVIA UNA VEGADA...







Meravelloses paraules que ens endinsen en un món fantàstic, tan a l’infant que escolta, com a l’adult que narra les trames més increïbles. A més, els contes desenvolupen el nostre imaginari i ens permeten recórrer a les eines oportunes per conviure amb el dia a dia, fent-nos més creatius i forts per afrontar la vida mateix






"Las personas deberían sentirse parte de la danza de la vida"







Greene, M. (2005). Liberar la imaginación.