LAS TRAVESURAS DE PERICO EL CONEJO Y SUS AMIGOS: Cuentos de diabluras y trastadas


Edició Centenari



Primera edició: 1989
Text i il•lustracions: Propietat de Warne, F.
Editorial: Beascoa
Aquesta edició: 2002, Barcelona.
Traducció: Fabián Chueca y abm Communication Management, S.L.


Recopilació de contes de la Beatrix Potter, amb noves reproduccions de les il•lustracions per part de Frederick Warne & Co. Els contes que podem trobar en aquesta meravellosa edició són:


- El cuento de Perico el conejo travieso


- El cuento del conejo Benjamín


- El cuento de los conejitos Pelusa


- El cuento de los dos malvados ratones


- El cuento de la oca Carlota


- El cuento del gato Tomás


- La historia de le senyora Minina


- El cuento del señor Jeremías Peces


- El cuento de Samuel Bigotes


- El cuento de la ardilla Nogalina


- La hirtoria de un conejito feroz


BEATRIX POTTER


Va nèixer a Londres l’any 1866 dins d’una família de l’alta societat victoriana. Va ser una nena formal, deixant anar les entremaliadures que imaginava al seus contes. Els seus personatges van ser els animals que sempre la van envoltar i els que ella pensava que tenien plena llibertat per fer el que volguessin.


Va ser una escriptora i artista amb molt talent i es va donar a conèixer amb les aventures de Perico. Va ser tot un èxit de ventes l’any 1902 i milers d’infants van gaudir del revoltós conill.


Les entremaliadures d’en Perico sempre tenien conseqüències i, quan la filla de l’editor es va queixar, Beatrix es va veure obligada a escriure sobre un conill molt més entremaliat que es sortia amb la seva i amb un protagonista dolent de debò.


Amb els diners aconseguits amb la seva obra, l’autora es va comprar una propietat, en la que va viure amb el que va ser el seu espòs, l’advocat William Heelis. Es va dedicar per complet a la granja i a la cria d’ovelles, però sense abandonar les aventures dels que ella va anomenar “la inspiració constant per els esperits rebels”.

UN MÓN SENSE FI





“No pueden conectar los puntos mirando hacia el futuro; solamente pueden conectarlos mirando hacia el pasado. Por lo tanto, tienen que confiar en que los puntos de alguna manera se conectarán en su futuro.”




Steve Jobs



La memòria conserva els aprenentatges i els reserva, per a quan siguin útils i necessaris. Si, a més, els transforma en imaginació, serem capaços de crear...





“Su trabajo va a llenar gran parte de sus vidas y la única manera de sentirse realmente satisfecho es hacer aquello que creen es un gran trabajo. Y la única forma de hacer un gran trabajo es amando lo que hacen. Si todavía no lo han encontrado, sigan buscando. No se detengan.”



Steve Jobs




Espero que arribi el dia que veritablement estimi el que faci, que pugui compartir els meus coneixements i el meu imaginari amb qui més s'ho mereix, el futur, els infants.









HI HAVIA UNA VEGADA...







Meravelloses paraules que ens endinsen en un món fantàstic, tan a l’infant que escolta, com a l’adult que narra les trames més increïbles. A més, els contes desenvolupen el nostre imaginari i ens permeten recórrer a les eines oportunes per conviure amb el dia a dia, fent-nos més creatius i forts per afrontar la vida mateix






"Las personas deberían sentirse parte de la danza de la vida"







Greene, M. (2005). Liberar la imaginación.